FLORARIA FLORIS DECO

Site oficial :http://www.floris-deco.ro
Facebook https://www.facebook.com/FlorariaFlorisDeco/
Pentru decor floral deosebit nunti,botezuri,evenimente ne puteti lasa mail la floriady3@yahoo.com sau ne puteti suna de Luni -duminica orele 9:30 -20:30 tel: 0766717231



vineri, 12 martie 2010

Ideal pentru aranjamente florale DECO-SOL


In cautarea unor idei cat mai indraznete de amenajare a interioarelor, atat a celor de locuit cat si a spatiilor de lucru, ghivecele cu pamant, dar mai ales clasicele vaze cu flori taiate, ce ornamenteaza cu eleganta birourile si pervazele, au inceput sa fie inlocuite cu diverse recipiente si sisteme de cultura higroponica.
Accentul se pune acum pe utilizarea, ca element de decor, a vazelor transparente cu mici pietre colorate sau cu deco-sol. Deco-sol este un material de sinteza, ce ofera necesarul de apa si substante nutritive, in cazul multor plante de apartament. Este in fapt, o alternativa mai noua, la eternul si clasicul pamant de flori, pe care il inlocuieste cu succes, in privinta cultivarii anumitor categorii de plante.
Ca orice produs recent, ce a penetrat relativ repede pe piata, ajungand printre preferintele iubitorilor de plante si flori, este recunoscut mai ales pentru avantajele pe care le confera. Unul dintre aceste avantaje ar fi crearea unei imagini deosebite a intregului ansamblu - planta si substrat - imagine posibila prin folosirea unei singure variante de culoare sau a mai multor nuante si culori, din multitudinea de variante in care se prezinta acest produs.
Concret, la momentul actual, deco-sol se gaseste in 17 variante de culoare si nuante: sapphire, gold, crystal, amethyst, rose, emerald, apple green, orange red, brilliant red, brick red, cherry red, royal purple, diamond black, brilliant green, ruby, fresh green, yellow.
In faza initiala, uscata, deco-sol este un material de consistenta sticloasa, colorata, de granulatie mica, neregulata. Prin scufundarea intr-o cantitate apreciabila de apa, timp de cca 8 ore, isi mareste volumul si greutatea de peste o suta de ori. Fenomenul este usor explicabil prin absorbtia unei cantitati impresionabile de lichid.
Spre exemplu: un pliculet ce contine 5 grame de Deco-sol (sub forma de granule uscate) are nevoie de 1 litru de apa si 8 ore pentru a deveni un material voluminos, cu aspect sticlos si consistenta gelationoasa, gata de utilizat in cultura de plante si aranjamente de flori.
Un alt avantaj remarcabil al acestui tip de sol, il reprezinta faptul ca plantele astfel cultivate nu necesita adaos de ingrasaminte, intrucat granulele gelatinoase, contin deja substantele nutritive si mineralele de care plantele au atata nevoie.
Tot in categoria calitatilor deco-sol trebuie sa mentionam si durata de viata, relativ lunga a acestuia, si anume un an, timp in care elasticitatea materialului si capacitatea de absorbtie a apei se mentine multumitor.
Totusi, pe langa aceste aspecte de apreciat, trebuie sa luam in calcul cateva dezavantaje. Unul din ele este acela ca nu toate plantele se preteaza la cultura intr-un astfel de substrat, cele sensibile la necesarul de apa, ceva mai batrane sau cu cerinte specifice de ingrijire, fiind de departe contraindicate.
Un alt inconvenient ar fi acela ca in timp, apa din granule se evapora sau este absorbita de planta, iar acestea isi restrang volumul. Dupa un interval de 2 saptamani, este necesara o operatiune de rehidratare a granulelor de deco-sol. Acest fapt presupune reluarea, pas cu pas, a procedeului initial de pregatire a lor, prin scufundarea, timp de 8 ore, intr-un litru de apa.
Oricum aceste mici dificultati intampinate in utilizarea acestui substrat decorative, nu ne impiedica sa-l folosim atat in cultura plantelor tinere de interior, dar mai ales, in atat de mult indragitele aranjamente cu bambusi norocosi si flori taiate.
Concluzia :acele bilute mici care dau frumusete suporturilor de sticla(vaze de diferite dimensiuni)sunt un nou trend in Romania.O sa le intalniti foarte des in aranjamentele pentru nuti,botezuri.evenimente.(vezi poza)
sursa din care m-am inspirat egradinamea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu