FLORARIA FLORIS DECO

Site oficial :http://www.floris-deco.ro
Facebook https://www.facebook.com/FlorariaFlorisDeco/
Pentru decor floral deosebit nunti,botezuri,evenimente ne puteti lasa mail la floriady3@yahoo.com sau ne puteti suna de Luni -duminica orele 9:30 -20:30 tel: 0766717231



vineri, 28 mai 2010

Pernele in miniatura -suport verghiete nunti





Pernele in miniatura au un design frumos pot fi patrate,sub forma de inima,cu diferite broderii,confectionate din dantela,materiale fine,se folosesc ca suporturi pentru verghietele mirilor,sunt un element important pentru momentul cand se dau verghietele.
Dca va plac achtitionati-va acest accesoriu.
Le puteti gasi la set:pahare miri,pernuta verghiete,cosulet cocarde.
Recomandarea noastra :achizitioanati acest tip de seturi vor fi o amintire placuta peste ani!

Sfarsitul lui mai-inceput iunie infloresc bujorii



Luma mai inceputul lunii iunie infloredc bujorii.Sunt cele mai cultivate plate pentru flori din cele mai vechi timpuri.
Se spunea ca exista niste forte puternice in bobocii de flori care stralucesc in noptile cu luna plina, iar bujorul se incadreaza in acest criteriu; mai mult chiar, semintele unor varietati de bujori emit o lumina palida in intuneric. Pentru a fi folosite ca remediu, radacinile de bujor trebuiau recoltate noaptea. Se zicea ca ciocanitorile vin si scot ochii celui care deranjeaza floarea pe timpul zilei.
Plinius da prima descriere detaliata a bujorului si a semintelor sale, candva in jurul anului 77 d.Hr. Se zicea ca planta (parti din ea, de fapt) poate trata in jur de douazeci de boli. Putin mai tarziu, Dioscoride scrie un tratat despre ierburile folosite in medicina si printre ele include si bujorul, iar povetele sale au fost aplicate cu sfintenie pana in Evul Mediu.
O scriere care dateaza din 1157 mentioneaza cultivarea bujorului intr-o gradina englezeasca. Floarea apare apoi in descrierea unei gradini, in 1375. Shakespeare face si el referire la bujor in piesa "Imblanzirea scorpiei", in 1603.
De-a lungul istoriei, cunostintele legate de cultivarea si ingrijirea speciilor si varietatilor de bujori s-au inmultit. In anii 1800, in Franta a inflorit productia de hibrizi de bujori. In aceasta perioada au fost introduse multe varietati de buna calitate. De exemplu, in 1851 a aparut varietatea "Festiva Maxima", un hibrid care a ramas si astazi in cataloagele comerciantilor de flori; inainte de 1900.
Desi bujorul este consemnat in scrierile lui Thomas Jefferson din anul 1771, speciile chinezesti de bujor au fost importate in America de abia in 1850. Parfumul, dezvoltarea verticala, rezistenta, forma si culorile variate sunt calitati care au facut ca floarea sa fie foarte cautata. O carte publicata in 1959 prezenta pe 40 de pagini lista varietatilor inregistrate la Societatea Americana a Bujorilor.
Culoarea bujorilor variaza de la alb pana la roz, rosu, visiniu, coral si chiar galben, In plus, exista varietati bicolore, cu nuante palide sau cu stamine aurii ori de alte culori contrastante, combinatiile fiind, intr-adevar, nesfarsite. Multe flori isi schimba culoarea de cand se deschid si pana se scutura; astfel, avand culori diferite, florile din aceeasi tufa dau impresia ca aceeasi planta are boboci de nuante diferite. In plus, multe sunt si parfumate.

Clasificarea florilor de bujor se schimba de-a lungul anilor. Unele carti din 1950 spun ca exista 5 tipuri, alta din 1980 spune ca ar exista opt, iar un articol publicat recent critica ambele surse anterioare.

Foliajul variaza considerabil in ceea ce priveste inaltimea si textura. Varietatile mai pitice ating inaltimi de 35 de cm, dar majoritatea ajung la 90 cm. Culoarea foliajului variaza de la verde deschis, oliv, pana la verde inchis, stralucitor. Un lucru interesant este ca frunzele sunt unice pentru fiecare planta. Primavara, la unele varietati frunzele sunt deschise la culoare sau au tente rosiatice, dar in timp acestea se inchid, ajungand la maturitate sa aiba o nuanta verde inchis (culoarea initiala se mai pastreaza numai pe tulpini si petiol). Frunzele au mai multe forme - asemenea ferigii sau lunguiete si late.

Bujorii sunt de trei tipuri: unii infloresc la inceputul sezonului, unii la mijloc si altii tarziu, astfel ca daca alegeti varietatile potrivite, puteti avea bujori infloriti in gradina pe toata perioada calda. Ruperea bobocilor influenteaza de asemenea durata florilor. E bine sa lasati toti bobocii pe tufa pana se maturizeaza, desi in timp florile vor deveni mai mici.

Bujorii nu trebuie tratati cu prea multe substate fertilizatoare. Fertilizarea in exces, mai ales cu cantitati mari de nitrogen produce efecte negative si pot dauna sau chiar distruge planta. Adaugati numai compost pe pamant, primavara, in jurul tulpinilor tinere.