FLORARIA FLORIS DECO

Site oficial :http://www.floris-deco.ro
Facebook https://www.facebook.com/FlorariaFlorisDeco/
Pentru decor floral deosebit nunti,botezuri,evenimente ne puteti lasa mail la floriady3@yahoo.com sau ne puteti suna de Luni -duminica orele 9:30 -20:30 tel: 0766717231



luni, 15 martie 2010

Floarea miresei ( gypsophila)


Ati vazut cu siguranta acea floare cu multe bobite albe care o regasiti in aranjamentele de nunta .O sa va spunem cateva detalii despre aceasta palnta.
Denumirea stiintifica a plantei este Gypsophila L.; etimologic numele provine din cuvintele elene "gypsos" = gips si "philos" = iubitor, facand aluzie la faptul ca reprezentantele genului sunt iubitoare de calciu. Dintre cele aproximativ 50 de specii de Gypsophila cel mai frecvent intalnite sunt: Gypsophila paniculata, G. repens, G. acutifolia, toate apartinand familiei Caryophyllaceae.
Ne vom referi in cele ce urmeaza la specia Gypsophila paniculata, planta perena, originara din sud estul Europei, raspandita mai ales in Caucaz si vestul Siberiei. Aceasta prezinta numeroase tulpini erecte, puternic ramificate incepand de la baza si inalte de circa 60-90 cm. Frunzele sunt lanceolate, treptat ingustate de la baza catre varf. Florile albe sau roscate sunt foarte mici si sunt dispuse in panicule ramificate, subtiri si fragile. Caliciu scurt, tubulos este terminat cu 5 dinti. Corola are 5 petale, de doua ori mai lungi decat caliciul, iar staminele sunt in numar de 10.
Inflorirea are loc incepanad din luna iunie si pana in septembrie. Specia poate fi intalnita atat in stare cultivata, cat si in stare spontana, pe locurile nisipoase sau in regiunile stancoase. In cultura au fost obtinute cateva soiuri, printre care se numara: G. p. alba, cu florile de culoare alba, foarte valoroasa in realizarea buchetelor; G. p. floro pleno, cu florile involte, albe; G. p. floro pleno fulg de zapada, cu florile de un alb imaculat - acest soi infloreste incepand din luna mai pina in septembrie.
Floarea miresei poate fi inmultita prin seminte, care se planteaza primavara (martie-aprilie) sau toamna, direct in gradina, pe randuri, acoperindu-se apoi cu un strat subtire de pamant. Dupa ce rasar, plantele trebuie rarite, pentru o buna crestere.

Aranjament pentru toamna


Proiectele pe care vi le prezentam nu numai ca sunt frumoase, dar pot fi realizate destul de rapid, iar elementele din care sunt facute sunt si usor de gasit.

Materialele sunt naturale: frunze, conuri de brad, ramuri uscate, stiuleti de porumb, dovleci si/sau tartacute, si pot fi combinate cu obiecte de prin casa precum ar fi lumanarile, ghivece cu plante, fructe, etc., pentru ca rezultatul final sa fie un aranjament de sezon extraordinar.

Ghirlanda cu dovleci mici
- un aranjament simplu, cu frunze uscate -

Avantajul acestui aranjament de toamna este ca poate fi realizat intr-o gama larga de culori pentru a se potrivi cu nuantele din interiorul casei dvs. - ce trebuie sa faceti este sa schimbati frunzele sau lumanarile.

Aranjamentul va capata inaltime prin utilizarea sfesnicelor sau a unor lumanari inalte, conice. Lumanarile trebuie sa aiba culori in ton cu cele ale frunzelor, sau complementare (opuse pe cercul culorilor).

Ce va trebuie:
- 5-9 dovleci mici sau tartacute;
- frunze uscate sau 1-2 ghirlande cu frunze artificiale;
- lumanari asezate in sfesnice sau lumanari inalte, conice sau in forma e piramida.

Daca doriti sa cumparati ghirlanda, alegeti una cu frunze aurii, verzi, rosii, maronii sau chiar de culoare purpuriu inchis. Daca preferati ca frunzele sa fie adevarate, atunci adunati-le si legati-le cu o ata sau sfoara subtire. Ghirlanda trebuie intinsa pe pervaz, etajera semineului, pe o masa, etc. Daca vreti ca stratul de frunze sa fie mai dens, atunci folositi doua astfel de ghirlande.

Urmeaza apoi dovlecii si tartacutele; ei trebuie aliniati la distante egale unii de altii, de-a lungul suprafetei. Daca nu gasiti dovleci, si ei pot fi cumparati din magazinele de amenajari interioare; o alta ideea este sa ii inlocuiti cu tartacute. Pentru un aspect si mai interesant, lipiti de dovleac o frunza vopsita inainte in argintiu sau auriu.

Nu uitati sa asezati discuri de plastic sub orice element al decorului care se va descompune cu timpul: dovlecii, merele, etc.

Centrul intregului aranjament sau marginile pot si infrumusetate cu sfesnice cu lumanari.

Buchetul perfect


Credeti ca exista un astfel de buchet?

Ei bine aflati ca exista buchete perfecte.Va intrebati ce trebuie sa faceti ca sa obtineti un buchet perfect?

Cei indragostiti de flori incearca mereu nu doar sa protejeze aceste comori atat de fragile, dar mai ales sa le aseze astfel incat frumusetea lor sa fie cat mai bine scoasa in evidenta, asa ca un buchet trebuie sa fie pur si simplu perfect. Mult prea des ati vazut exemple nefericite de aranjare a florilor, care le fac sa isi piarda din prospetime si culoare prin asocierile nefericite alese. Dar aceasta frumusete a florilor poate fi reunita intr-un buchet superb, pe care il puteti apoi oferi cuiva sau pastra intr-o vaza in propria casa. Este nevoie doar de bun gust, dragoste pentru flori si respectarea catorva reguli de baza, iar rezultatele vor fi cu siguranta deosebite.
Inainte de orice incercati sa va informati cat mai mult. Vorbiti cu alti crescatori de flori, vedeti cum isi pregatesc florarii buchetele, cautati informatii in carti, pe Internet sau cereti sfaturi pe forumurile specializate. Nu trebuie niciodata sa porniti de la ideea ca stiti totul si ca ideea aleasa este cea mai buna, pentru ca poate urma o surpriza neplacuta : un buchet stangaci, flori stricate. Ar fi bine sa cumparati un album sau o carte despre aranjarea florilor, existand numeroase titluri in librarii, de la cele ample si viu colorate la mici brosuri cu sfaturi generale. Nu uitati, oricat ar parea de invechit, ca dincolo de culori si forme, florile au un limbaj propriu, cunoscut celor care il iubesc, astfel incat un anume buchet va fi perfect pentru o ocazie si nepotrivit pentru o alta. Cea mai buna ar fi o enciclopedie a florilor, cu prezentarea atat a caracteristicilor fiecarei specii, cat si a limbajului fiecarei flori.

Alegeti de la inceput o tema care sa va ghideze in alegerea florilor in functie de culori. Ca regula generala tonurile de rosu, portocaliu si galben semnifica bucuria, emotia, in timp ce nuantele de verde, albastru si mov dau o senzatie de calm, eleganta si confort. Asa ca ati putea de exemplu sa faceti un buchet simplu de flori galbene si vesele pentru a felicita pe cineva sau un somptuos buchet de trandafiri rosii pentru a va exprima afectiunea fata de un prieten.
Daca nu doriti sa daruiti buchetul si vreti sa il pastrati pentru a va impodobi locuinta, trebuie sa gasiti o vaza potrivita, ca forma si dimensiuni. Cel mai bine ar fi ca vaza sa aiba cam o treime din inaltimea florilor, pentru a nu le sufoca, dar trebuie sa va bazati inainte de orice pe propriul gust. Esential este sa existe un echilibru intre vaza si buchet, cele doua sa se scoata reciproc in evidenta.

Pentru a vedea exact cum arata un buchet, nu il puneti in vaza de la bun inceput, ci tineti-l in mana si priviti-l din toate unghiurile. In afara de faptul ca astfel puteti controla mai bine firele, veti vedea mai bine cum trebuie asezate, schimband intre ele firele, jucandu-va cu formele si culorile, pana veti gasi acel aranjament perfect pe care il cautati. Dupa ce ati aranjat florile intr-o anumita ordine, buchetul avand in sfarsit forma dorita, taiati tijele florilor egal si puneti intr-o vaza cu apa.
Nu va limitati niciodata la modelele oferite de florari, oricat de buni ar fi acestia. Ati putea sa adaugati florilor clasice o floare aparent uitata in gradina, banala, dar care alaturi de celelalte va fi o adevarata explozie de prospetime.
Cand oferiti buchetul unei persoane apropiate – dar nu numai – nu este o idee rea sa adaugati si un mic biletel,sau ceva care cu siguranta ii va face sa zambeasca. In cazul celor dragi este aproape obligatoriu, pentru a le demonstra ca acest mic dar floral nu este doar un buchet, ci un cadou cu un mesaj personal.
In speranta ca am elucidat raspunsul la intrebarea "Cum trebuie sa arate buchetul perfect?",va astept cu intrebari pentru a dezbate impreuna acest subiect.

Aranjament cu trandafiri rosii si lalele roz.


Stiu, am postat si alte articole cu aranjamente din trandafiri, dar ..nu ma pot abtine.

O va va descriu un aranjament modern din trandafiri rosii si lalele roz.
Acest aranjament este foarte interesant si surprinzator. Frunzele lungi(aspidistra) si late au fost rulate pentru a arata ca niste panglici verzi, iar firele subtiri formeaza semicercuri largi, atragand privirile spre centru unde gasim trandafiri rosii combinati cu lalele roze. Suportul va las pe voi cititorii sa il alegeti, nu uitati insa, totul trebuie sa fie frumos la un aranjament.Puteti sa aveti in vedere acest aranjament si de sarbatoarea "Dragobetelui".

Buchet de primavara



Un buchet de primavara

Si un buchet din flori de primavara poate transmite un mesaj de iubire la fel de bine ca florile clasice. Cautati flori proaspete, aproape deschise, si aranjati-le ntr-o vaza cubica, din sticla transparenta.
Cum sa realizati aranjamentul

Asezati florile la 45 de grade in jurul bazei superioare a vazei, apoi plasati si in centru cateva. Capetele tulpinii trebuie sa fie bine bagate in apa, altfel riscati ca florile sa se ofileasca inainte de vreme. Daca doriti ca florile sa fie aranjate perfect drept, atunci taiati toate tulpinile la aceeasi lungime. Inlaturati tepii in cazul trandafirilor, pentru a-i plasa mai usor printre celelalte flori si pentru a nu distruge tulpinile fragile ale lalelelor. In jurul sau printre flori completati cu iarba sau alte specii de plante decorative. Nu uitati sa rupeti frunzele din partea inferioara a tulpinii, in zona care intra in apa, pentru ca acestea decoloreaza apa.Daca aveti intrebari le asteptam.Detalii pe saitul nostru http://www.florisdeco.ro/

Sfaturi privind aranjarea florilor in vaze


Azi mi-am propus sa va impartasesc cateva sfaturi "referitoare la aranjarea florilor in vaze "

Aranjarea florilor in vaze pentru obtinerea anumitor efecte estetice si simboluri necesita cunosterea unor reguli ale acestei arte, care reprezinta totodata si o placuta si relaxanta ocupatie. Inainte de a incepe operatiunea prorpiu-zisa aveti nevoie de o tava/platou din lemn sau din tabla, de dimensiuni mari, in care veti plasa florile - in stanga, vaza - in fata si ustensilele necesare - in dreapta. In timpului lucrului vaza trebuie sa aiba o pozitie mai ridicata fata de nivelul ochilor, pentru obtinerea unui efect estetic mai bun.
Asezarea florilor depinde, in mare masura, de marimea si forma vazelor, in functie de acestea urmarindu-se obtinerea unui echilibru intre dimensiunile vazei, unghiurile de asezare, forma si stilul aranjamentului. Anumite plante, de exemplu, cresc drept in sus si necesita vaze inalte, cu gura larga sau stramta, astfel incat tijele florilor sa depaseasca vasul cel putin cu lungimea normala a unei tulpini din specia respectiva; plantele care au ramurile intinse lateral se plaseaza in vase joase si late; plantele de apa se aseaza in vase foarte largi si late de tip bazin etc. Indiferent, insa, de marimea si forma vazelor, plantele aranjate in ele trebuie sa ocupe un sfert din suprafata deschiderii, restul ramanand liber.
Cu o foarfeca si un cutit se pregatesc apoi ramurile si tulpinele florale, inlaturandu-se frunzele decolorate, vestejite, partile murdare, patate etc., punandu-se in valoare numai partile frumoase ale plantelor decorative. Se stabileste apoi compozitia aranjamentului floral, in functie de cateva criterii : pozitia din care urmeaza sa fie privit aranjamentul, marimea si schema cromatica a camerei (pentru armonie), numarul de plante diferite din care se realizeaza aranjamentul, forma, culoarea si natura vazei etc.
Aranjamentul trebuie sa exprime o anumita idee, iar pentru a fi cat mai putin monoton trebuie evitata simetria perfecta a florilor. Japonezii, cei care au ridicat aceasta preocupare la rang de arta, considera ca structura unui aranjament floral cuprinde, in general, trei linii: una principala, una secundara si una tertiara, care trebuie sa fie strans unite si fixate bine in suportul respectiv. Prin aceste linii trebuie sa se inteleaga tulpinile plantelor, care contribuie la realizarea impresiei generale a aranjamentului, care va fi distribuit pe trei nivele:
- tulpinile principale sau subiectul aranjamentului , care creeaza impresia de baza si care trebuie sa aiba cca. o data si jumatate inaltimea vazei;- tulpinile secundare, care contribuie la intarirea impresiei de baza prin accentuarea anumitor elemente si care trebuie sa aiba cca 3/4 din inaltimea tulpinilor principale- tulpinile tertiare, cele mai scurte (3/4 din inaltimea celor secundare) si care au rol complementar adica produc, prin mici iregularitati, variatii ale ideii principale a aranjamentului.Pentru fixarea tulpinilor plantelor in vaze se pot folosi suporturi gata culese din natura sau unele confectionate special, care se vor plasa pe fundul vazei. De exemplu pot fi intrebuintate ca suport: bucati de iarba cu pamant, bucati de muschi de copac, betisoare in foarma de Y (tulpinile florilor vor fi introduse intre bratele acestora), bile de plastic cu gaurele etc.
Apa din vaza trebuie sa aiba cca. 10 gr. C si sa fie improspatata la 1-2 zile, prin adaugare si nu prin schimbare. Pentru a evita alterarea apei puteti adauga in vaza praf de carbune de lemn - cca 20 gr la litru de apa.(sursa saitul incasa.ro)