FLORARIA FLORIS DECO

Site oficial :http://www.floris-deco.ro
Facebook https://www.facebook.com/FlorariaFlorisDeco/
Pentru decor floral deosebit nunti,botezuri,evenimente ne puteti lasa mail la floriady3@yahoo.com sau ne puteti suna de Luni -duminica orele 9:30 -20:30 tel: 0766717231



luni, 15 martie 2010

Sfaturi privind aranjarea florilor in vaze


Azi mi-am propus sa va impartasesc cateva sfaturi "referitoare la aranjarea florilor in vaze "

Aranjarea florilor in vaze pentru obtinerea anumitor efecte estetice si simboluri necesita cunosterea unor reguli ale acestei arte, care reprezinta totodata si o placuta si relaxanta ocupatie. Inainte de a incepe operatiunea prorpiu-zisa aveti nevoie de o tava/platou din lemn sau din tabla, de dimensiuni mari, in care veti plasa florile - in stanga, vaza - in fata si ustensilele necesare - in dreapta. In timpului lucrului vaza trebuie sa aiba o pozitie mai ridicata fata de nivelul ochilor, pentru obtinerea unui efect estetic mai bun.
Asezarea florilor depinde, in mare masura, de marimea si forma vazelor, in functie de acestea urmarindu-se obtinerea unui echilibru intre dimensiunile vazei, unghiurile de asezare, forma si stilul aranjamentului. Anumite plante, de exemplu, cresc drept in sus si necesita vaze inalte, cu gura larga sau stramta, astfel incat tijele florilor sa depaseasca vasul cel putin cu lungimea normala a unei tulpini din specia respectiva; plantele care au ramurile intinse lateral se plaseaza in vase joase si late; plantele de apa se aseaza in vase foarte largi si late de tip bazin etc. Indiferent, insa, de marimea si forma vazelor, plantele aranjate in ele trebuie sa ocupe un sfert din suprafata deschiderii, restul ramanand liber.
Cu o foarfeca si un cutit se pregatesc apoi ramurile si tulpinele florale, inlaturandu-se frunzele decolorate, vestejite, partile murdare, patate etc., punandu-se in valoare numai partile frumoase ale plantelor decorative. Se stabileste apoi compozitia aranjamentului floral, in functie de cateva criterii : pozitia din care urmeaza sa fie privit aranjamentul, marimea si schema cromatica a camerei (pentru armonie), numarul de plante diferite din care se realizeaza aranjamentul, forma, culoarea si natura vazei etc.
Aranjamentul trebuie sa exprime o anumita idee, iar pentru a fi cat mai putin monoton trebuie evitata simetria perfecta a florilor. Japonezii, cei care au ridicat aceasta preocupare la rang de arta, considera ca structura unui aranjament floral cuprinde, in general, trei linii: una principala, una secundara si una tertiara, care trebuie sa fie strans unite si fixate bine in suportul respectiv. Prin aceste linii trebuie sa se inteleaga tulpinile plantelor, care contribuie la realizarea impresiei generale a aranjamentului, care va fi distribuit pe trei nivele:
- tulpinile principale sau subiectul aranjamentului , care creeaza impresia de baza si care trebuie sa aiba cca. o data si jumatate inaltimea vazei;- tulpinile secundare, care contribuie la intarirea impresiei de baza prin accentuarea anumitor elemente si care trebuie sa aiba cca 3/4 din inaltimea tulpinilor principale- tulpinile tertiare, cele mai scurte (3/4 din inaltimea celor secundare) si care au rol complementar adica produc, prin mici iregularitati, variatii ale ideii principale a aranjamentului.Pentru fixarea tulpinilor plantelor in vaze se pot folosi suporturi gata culese din natura sau unele confectionate special, care se vor plasa pe fundul vazei. De exemplu pot fi intrebuintate ca suport: bucati de iarba cu pamant, bucati de muschi de copac, betisoare in foarma de Y (tulpinile florilor vor fi introduse intre bratele acestora), bile de plastic cu gaurele etc.
Apa din vaza trebuie sa aiba cca. 10 gr. C si sa fie improspatata la 1-2 zile, prin adaugare si nu prin schimbare. Pentru a evita alterarea apei puteti adauga in vaza praf de carbune de lemn - cca 20 gr la litru de apa.(sursa saitul incasa.ro)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu