FLORARIA FLORIS DECO

Site oficial :http://www.floris-deco.ro
Facebook https://www.facebook.com/FlorariaFlorisDeco/
Pentru decor floral deosebit nunti,botezuri,evenimente ne puteti lasa mail la floriady3@yahoo.com sau ne puteti suna de Luni -duminica orele 9:30 -20:30 tel: 0766717231



marți, 16 martie 2010

Anemona sau Floarea Pastelui


Anemona este o planta perena, ce prezinta o varietate de culori. Face parte din familia Ranculacee si este originara din regiunile montane din jurul Marii Meditenane.

Numele de "Floarea Pastelui" i-a fost atribuit datorita perioadei de inflorire: primavara, niciodata mai devreme de 15 martie si mai tarziu de 10 mai. Aceasta denumire (Paschflower) a fost folosita pentru prima oara de catre botanistul John Gerade, in anul 1597. In plus, in unele tari, florile de anemona erau folosite la vopsirea oualor de Paste; in vasul in care fierbeau acestea se puneau petalele purpurii ale plantei, obtinandu-se astfel culoarea rosie. Fiind asociata sarbatorii pascale, anemona mai este cunoscuta şi sub denumirea de Floarea Renasterii.

In traditia populara se crede ca florile de anemona au puteri protectoare, fiind considerate o bariera in calea spiritelor rele si a magiei negre. Conform legendelor grecesti si romane anemonele sunt considerate lacrimile Afroditei: grecii obisnuiau ca, inainte de inceperea ceremoniilor dedicate sosirii primaverii, sa impodobeasca sanctuarele cu anemone rosii. Se spune ca atunci cand Adonis a murit din cauza iubirii, in locul sau, au aparut, din lacrimile Afroditei, aceste flori gingase, ca expresie a biruintei durerii. Anemonele ocupa un loc important si in pictura romaneasca, cunoscut fiind faptul ca Luchian le-a iubit si s-a lasat rascolit de frumusetea acestor flori, pe care le-a si imortalizat pe panza.

Anemona creste, in general, in tufisurile şi padurile de foioase, preferand, pentru cultivare, un sol bogat in humus şi bine drenat. In pamant are un rizom, din care porneste o tulpina simpla, cu frunze petiolate. Tulpina se termina de obicei cu o singura floare.

Pe langa anemonele cu flori solitare (Anemone nemorosa, A.ranunculoides, A.sylvestris, A.rivularis, A.virginiana), sunt si anemonele cu flori grupate in inflorescente (A. narcissiflora).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu