FLORARIA FLORIS DECO

Site oficial :http://www.floris-deco.ro
Facebook https://www.facebook.com/FlorariaFlorisDeco/
Pentru decor floral deosebit nunti,botezuri,evenimente ne puteti lasa mail la floriady3@yahoo.com sau ne puteti suna de Luni -duminica orele 9:30 -20:30 tel: 0766717231marți, 7 decembrie 2010

Articol despre aranjarea florilor naturale(taiate)


Azi vreau sa va invat cateva trucuri despre aranjarea florilor!
Florile nu se aranjeaza la intamplare, in orice tip de vas, ci se compun intr-un buchet armonios, echilibrat, in care fiecare floare isi are locul ei bine stabilit. Pentru a obtine aranjamente reusite, este necesar sa tinem seama de anumite principii si reguli privind proportia, echilibrul, ritmul, punctul de convergenta, contrastul formelor si culorilor, pozitia elementelor in aranjamentul floral, alegerea suporturilor si vaselor.
Problemele care se ridica in arta aranjarii florilor sunt asemanatoare celor din arhitectura sau sculptura. Florile trebuie dispuse in aranjamente tridimensionale (inaltime, lungime, latime), pentru a putea fi vazute din mai multe unghiuri. Un aranjament floral trebuie sa fie echilibrat in sensul volumului, culorii si aspectului estetic, in acelasi timp. Aranjarea florilor, a materialelor completate de un vas potrivit si amplasarea acestora intr-un loc armonios vor asigura aranjamente reusite.
Echilibrul se obtine prin alegerea atenta a marimii florilor si frunzelor, a lungimii si pozitiei ramurilor, a gruparii culorilor. Florile mai mari si mai inflorite se aseaza spre baza aranjamentului, in timp ce bobocii si florile mai delicate, spre varf si spre exterior. Culorile mai intense, mai inchise, se dispun in centrul aranjamentului, iar cele mai deschise - spre margine.
Ritmul se obtine prin miscarea pe care o dam aranjamentului, cu ajutorul unor ramuri sau curbe, a unor tije de flori sau de verdeata, gratios aplecate.
Contrastul se obtine prin combinarea formelor si culorilor contrastante, atat la flori cat si la frunze: formele rotunde se combina cu cele care formeaza inflorescente alungite.
Sper din tot sufletul sa va fie util acest articol!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu